In 1950 ben ik op Terschelling geboren als kind van de wind, de zee en het strand. Het is een voorrecht op zo'n prachtig eiland te mogen opgroeien. Mijn speelterrein was de natuur.


Ik heb verschillende opleidingen gedaan: creatieve opleiding en voor mijn professionele werk de opleiding als maatschappelijk werkster.


De laatste 12 jaar ben ik bij het Algemeen Maatschappelijk Werk actief geweest. In deze periode heb ik ook met collega's trainingen ontwikkeld en trainingen gegeven.


Voorbeelden hiervan zijn:

Assertiviteitstrainingen volwassenen

Socialisatieprocessen voor vrouwen

Faalangsttrainingen

Sociale vaardigheden voor kinderen

Verder heb ik workshops gegeven over stress in de werksituatie.


Ik was al zeer vroeg in mijn leven ge´nteresseerd in spiritualiteit. Ik heb veel gelezen over dit onderwerp. Ik heb mijn opleidingen afgerond in:

Voetreflexmassage

Astrologie

Bach bloesem remedie

Intu´tieve ontwikkeling

Neuro Emotionele Integratie en Emotioneel Evenwicht van dr. Roy Martina

Quantum-Touch Therapeut (2007)

Quantum-Touch instructor (februari 2008)

Therapeut DNA Thetahealing (februari 2008)

Al deze lessen en indrukken hebben tenslotte geleid tot het oprichten van Centrum De Vlinder in 2005. Nu wordt het tijd om mijn innerlijke reizen en kennis te delen.


Filosofie

Ik ben ge´nteresseerd in processen van mensen. Om mensen te inspireren om mezelf te ontwikkelen en van het leven te genieten. Er zijn vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen of "af te wikkelen", menselijke uienschillen.


Ieder mens bestaat uit verschillende lagen, aan de oppervlakte, naar buiten gekeerd, bevinden zich karaktertrekken die de omgang met anderen vergemakkelijken, die ons helpen onze weg in de wereld te vinden. Hier komen ook aangeleerde gedragspatronen aan het licht, onze maskers, die we min of meer speels wisselen, die we op of af kunnen zetten.
Nog dieper in het innerlijk zijn ook onze schaduwzijden verborgen die wij niet graag laten zien. Soms zijn die pijnlijk.
In de daaropvolgende laag ligt weer iets vreugdevols te wachten dat de moeite waard is om te tonen.
Zo liggen de lagen om elkaar heen als schillen van een ui. Het kan ook zijn dat er nog onopgeruimde dingen en emoties naar voren komen die wij meestal uit ons verleden met ons meedragen. Elke emotie is een uitdaging tot groei.


Wij zijn altijd in beweging. In de kern vinden we wat het "zelf", de ziel, het innerlijk wordt genoemd, dat deel van ons waarin we helemaal onszelf zijn. Authentiek zonder beschermend masker.
Om op een speelse manier jouw eigen uienschil op het spoor te komen doen we allerlei oefeningen o.a. visualisaties, affirmaties, meditaties. In de trainingen en therapie wil ik je wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om jezelf te ontwikkelen.
Ik neem je mee op reis naar jezelf.