op ontdekkingsreis naar de chakra's


In contact staan met je intu´tie betekent in contact zijn met innerlijke signalen, met de kern. Het meest creatieve en harmonische deel van jezelf.
Als je naar je intu´tie luistert, waardeer je jouw gedachten, gevoelens, inzichten en verbeeldingskracht.


Intu´tie is de verbinding maken door je naar binnen te richten en je te verbinden met de kosmos.
Leren luisteren naar wat je hart je ingeeft, er op leren vertrouwen dat je je hart hebt gehoord.


Het begrip Chakra komt uit het oude Sanskriet en betekent "Wiel van licht". Het verwijst naar de energie in en rondom alle levende vormen. Chakra's zijn dan ook wervelende draaikolken van energie.


Elke chakra wordt apart besproken met praktische toepassingen zoals meditatie, visualisatie, kleuren, klanken enz.
Chakra's zijn werkzaam in ons fysieke, emotionele en mentale lichaam. Als onze chakra's goed werken is het lichaam in evenwicht. De chakra's kunnen wel eens geblokkeerd raken na overbelasting of stagnerende energie.
Wanneer energie niet goed stroomt kan dit leiden tot vermoeidheid, stress en fysieke klachten. In deze cursus ervaar je je eigen energieveld en dat van anderen. Door je te verdiepen in de chakra's krijg je meer inzicht in jezelf.


Ik begeleid je bij de manier waarop je chakra's kunt gebruiken. Onderdeel daarvan is intu´tie, persoonlijke kracht, vitaliteit en gezondheid.

In de workshop leer je:

Te oefenen in het leren luisteren naar je intu´tie.

Te ontdekken wat je intu´tie je vertelt.

De kracht van je intu´tie aan te spreken.

Stappen te zetten om toegang te krijgen tot innerlijke wijsheid en van hieruit wijze keuzes te maken.

Wat synchronitieit is.

Gebruik te maken van je zesde zintuig.

Het loslaten van emotionele blokkades.

Je creativiteit aan te spreken.

Gewoontes te doorbreken.

Het voelen van je chakra's en het verwijderen van blokkades in de chakra's.

De chakra's in balans brengen met elkaar.

Blokkades in de energiestroom oplossen. Door intuitieve bewustwording kun je de capaciteiten en de geblokkeerde energie in je chakra's meer vrij maken.

Je innerlijke stroom volgen door het zoeken naar je innerlijke waarheid, je eigen bron, naar wat echt is en de kwaliteit van je leven verhoogt.


Als je hoog sensitief bent heb je vaak last van een gevoel van een te grote kwetsbaarheid en de input die op je afkomt. Je voelt stemmingen van anderen aan, laat die teveel toe en je bent "snel uit je doen". Je neemt spanningen over en laat gevoelens van anderen toe. Je hebt snel last van stress in een lawaaierige en hectische omgeving, overgevoeligheid bij onvriendelijkheid.


Herken jij jezelf hierin dan kan het belangrijk zijn om te leren op jouw intu´tie te vertrouwen en er gebruik van te maken. Je leert onderscheiden welke sensiviteit voortkomt uit je omgeving en de reactie op je gevoelige zenuwstelsel. Als je je hoogsensitiefzijn accepteert kan je intu´tieve weerbaarheid groter worden. Je krijgt praktische ideeŰn en oefeningen aangereikt om je intu´tie te herkennen, te begrijpen en te versterken. De intu´tie oefeningen activeren de samenwerking tussen de beide hersenhelften:

Een ontwikkelde intu´tie is geschoold inzicht

Een goed invoelings- en samenwerkingsvermogen, originaliteit plus het nemen van constructieve beslissingen zijn grotendeels gebaseerd op intu´tie.Je kunt het intu´tieve vermogen bewust aanspreken en oefenen. Je leert effectiever omgaan met signalen vanuit het lichaam, de emoties en de manier van denken. Aan jezelf werken, bewuster in het leven staan geeft meer balans en innerlijke rust en bevordert bovendien op een duurzame manier jouw geluk.


Zoek de rivier in jezelf

Zoek de rivier in jezelf om weer in verbinding te komen met je gevoel en om de bron van vitaliteit en de kracht te gebruiken. Om in verbinding te komen werk ik met geleide visualisatie.


De rivier is vol symboliek. Van deze symboliek maken we gebruik tijdens de workshop.


Met de stroom meestromen, je laten drijven


Zij staat voor gevoel en wat nog onbewust is


Het water biedt geen weerstand


Het geeft mee met waar de stroom het brengt


Je zult merken dat je je meer aan de stroom van het leven kan toevertrouwen


De energie stroomt ---geen weerstand en blokkades


Ze stroomt zonder jouw wil er iets aan verandert


In het proces met de stroom mee ontdek je nieuwe mogelijkheden in jezelf en je zult ervaren hoe het is  om opnieuw onbevangen kind te zijn en volledig ja te zeggen te jezelf en daarmee tegen het leven. 


Hoofd en hart in balans

Een mens heeft eigenlijk twee geesten stelt Daniel Goleman. Het hart gaat over liefde. Met het hoofd denken we over liefde, met het hart voelen we liefde. Een denkende geest en een voelende geest, die aan het woord komt als jij jouw hart laat spreken. Jouw hart laten spreken gebeurt echter alleen als de stem van hoofd en hart in balans zijn. En dat is precies de voorwaarde voor jouw intu´tie, jouw innerlijke wijsheid. Je leert in de oefening bewust contact maken met de intelligentie van jouw eigen hart en het denken vanuit jouw hart door o.a. ademhalingsoefeningen, visualisaties en affirmaties. Je leert omgaan met emotionele pijn, het verwerken en loslaten van emoties. Ieder mens heeft een enorme bron van liefde in zich. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je (weer) in contact kunt zijn met de liefde in jouw hart.


Aanmelding

telefonisch:

Nederland: 0031 (0) 621 802324

Portugal: 00351 961296539

Skype: espartald8 

via het contactformulier

of per